Yaşam

Bol malzemeli omlet tanımı, nasıl yapılır?

Zengin omlet; Salam, soğan, dolmalık biber ve cheddar peyniri ile yapılan kahvaltılık bir tariftir. Omlet, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Zevke göre özelleştirilebilir. Yapması hızlı ve kolay olduğu için popülerdir. Omlet sade formda yapılır ve farklı malzemeler eklenerek lezzeti farklı bir boyuta taşınır. Bol malzemeli omlet tarifi, klasik omlet tarifinden farklı bir tarif arayanlar için lezzetli bir alternatif olacaktır.

Bol malzemeli omlet yapmak için öncelikle tüm malzemeler küçük modüller halinde doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. Yumurtalar koyulaşana kadar tuzla çırpılır. Tavaya sıvı yağ ve malzemeler konulup sotelenir. Çırpılmış yumurtaları ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kaşar peynirini de ekledikten sonra omlet iki katına çıkarılır ve ocaktan alınır.

Lezzeti ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bol malzemeli omlet tarifi burada. Ekipmanınız hazırsa kahvaltı sofralarında çıtayı yükseltelim!

Omletin TANIMI KAÇ KALORİDİR?

Bir omlet porsiyonunun tanımı yaklaşık olarak 491 kaloriye eşdeğerdir. 5 gram karbonhidrat, 39 gram yağ ve 30 gram protein içerir.

BOL ALETLİ OMLET TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Bol malzemeli omlet tarifi için malzemeler;

  • 3 yumurta,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 dilim doğranmış salam, jambon veya sosis,
  • 2 yemek kaşığı doğranmış soğan,
  • 2 yemek kaşığı doğranmış dolmalık biber,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Bol malzemeli omlet nasıl tanımlanır?



  • Yumurtaları bir kapta homojen bir kıvam alana kadar tuzla çırpın.
  • Omlet tavasını ocağa alın ve tereyağını ekleyip eritin.
  • Ateşi yüksek seviyeye getirin ve salamı, soğanı ve dolmalık biberi ve diğer malzemeleri ekleyin.
  • Karabiberi ekleyin ve yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Ocağı kısık ateşe getirin ve yumurtaları dökün.
  • Bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırarak malzemelerin eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Kaşar peynirini üzerine serpin.
  • Tamamen kurumadan orta sıradaki tavayı sallayarak pişirin.
  • Pul biberi ekleyip ocaktan alın.
  • Omleti ikiye katlayın ve tabağınıza aktarın.

Bol malzemeli omlet tarifi, servis önerisi;



Bol malzemeli omleti tabağın kenarına roka ve tost koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

gulagacajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu